Besplatni seminar o aktivnom građanstvu za mlade u Velom Ižu

Prijavi se i s drugim mladima od 19. do 22. rujna 2024. godine pridonesi izradi Programa za mlade Grada Zadra

Želiš li da tvoj glas bude ključan u kreiranju programa za mlade u Zadru? Želiš li da tvoje ideje budu dio plana koji će oblikovati budućnost mladih u tvojoj zajednici? Mlada si i aktivna osoba koja želi više djelovati u svojoj zajednici? Smatraš da se položaj mladih u društvu može unaprijediti i imaš već neke ideje? Prijavi se i s drugim mladima razmijeni mišljenja i stavove o aktivnom sudjelovanju mladih u zajednici, promišljaj o radu savjeta mladih i direktno doprinesi stvaranju Programa za mlade Grada Zadra te se osnaži za zagovaranje kvalitetnih politika za mlade.

Od 19. do 22. rujna 2024. godine u Velom Ižu se održava besplatni seminar namijenjen mladima u dobi od 13 do 30 godina koji ima za cilj upoznati mlade o aktivnom građanstvu, zagovaranju, zagovaračkim alatima i metodama, politikama za mlade na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, o radu savjeta mladih, sa Zakonom o savjetima mladih, o programu za mlade, te elementima programa za mlade kao što su područja, mjere i aktivnosti programa za mlade, akcijski plan programa za mlade i financijskom planu kroz iskustveno učenje.

Tijekom seminara, mladi će se kroz iskustveno učenje osnažiti da budu aktivni u pripremi i provedbi projektnih aktivnosti i raditi na nacrtu Programa za mlade Grada Zadra.

Za koga?

Za mlade s područja Zadra i Zadarske županije u dobi od 13 do 30 godina.

Gdje?

Društveno kulturni centar “Školj”
Veli Iž

Kada?

Od 19. do 22. rujna 2024. godine. Dolazak u Veli Iž je planiran 18. rujna u popodnevnim satima.

Smještaj i prehrana

Sudjelovanje u programu je besplatno, a troškovi smještaja i prehrane pokriveni su u potpunosti.

Putni troškovi

Putni troškovi će biti refundirani u punom iznosu odmah po povratku sa aktivnosti.

 

broken image

Više informacija pročitaj u infopaketu kojega možeš preuzeti ovdje.

 

Rok za prijavu je 6. rujna 2024. godine, a prijavljeni će biti obaviješteni o rezultatima odabira najkasnije 9. rujna 2024. godine.

broken image

Seminar pod nazivom Aktivno građanstvo održava se u okviru projekta ZD-154-ML i sufinanciran je sredstvima Europske unije programa Erasmus+.