Mladi doprinijeli idejama definiranju područja Programa za mlade Grada Zadra

Početna konferencija projekta ZD-154-ML održala se 20. lipnja 2024. godine na Odjelu za mlade u Gradskoj knjižnici Zadar

U sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom ZD-154-ML, 20. lipnja 2024. godine u 11:00 sati, u Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar održana je početna konferencija. Na ovom prvom događanju sudjelovalo je 68 osoba, uključujući 44 mlade osobe, 8 donositelja odluka, predstavnike partnerskih organizacija te članove različitih organizacija civilnog društva, javnih institucija i obrazovnih ustanova.

Konferencija je započela uvodnim pozdravom gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića. Nakon toga, Silvestar Petrov je predstavio Erasmus+ program i Youthpass certifikat, dok su partnerske organizacije predstavile aktivnosti projekta kojima su nositelji.

Fotografija: 057info

Kako bi mladi imali priliku ostvariti dijalog s donositeljima odluka organizirana je panel rasprava koju je vodila mlada osoba, Margareta Beltran Miranda, a govornici su bili predstavnici Grada Zadra: Dina Bušič (UO za kulturu i šport), Martina Lenkić (UO za odgoj i školstvo), Jakov Vidović (UO za socijalnu skrb i zdravstvo), Stefani Mikulec Perković (UO za EU fondove) i Branimira Penić iz Hrvatskog debatnog društva. Razgovarali su o izazovima i prilikama za mlade u Zadru. Nakon panel rasprave, sudionici su imali priliku postavljati pitanja i iznositi komentare te su uz osvježenje igrali igru "Potraga za saveznicima" kako bi se upoznali sa sudionicima konferencije i umrežili. Na kraju, sudionici su formirali grupe za refleksiju o provedenim aktivnostima, a neki mladi, zajedno sa Branimirom Penić, koja je ujedno i mentorica za izradu Individualnog plana u okviru Europe Goes Local projekta, u kojemu Grad Zadar sudjeluje, su obišli i prostor budućeg Centra za mlade. Mladi su aktivno sudjelovali i doprinijeli razvoju Programa za mlade Grada Zadra, čime su pokazali da su spremni preuzeti inicijativu i biti aktivni građani svoga grada.

broken image

Projekt pod nazivom ZD-154-ML kodnog broja 2024-1-HR01-KA154-YOU-000195670 sufinancira Europska unija kroz program Erasmus+. Ovaj članak odražava stajalište autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.