Uskoro počinje nova edukacija o religijskoj pismenosti

Edukacija ReLit 2024 će se održati od 5. do 11. listopada 2024. u Velom Ižu.

Projekt pod nazivom ReLit 2024: Religious Literacy for Youth Workers  provodi se od 1.7. do 31.12.2024. uz potporu iz programa Erasmus+. Riječ je o nastavku edukacije koja je prvotno održana u svibnju 2023. godine uz izvrsne povratne informacije sudionika, odnosno partnera.

broken image

Nakon što smo s partnerima razmijenili neformalne metode i alate koji su unaprijedili naš rad u odnosu na promicanje religijske pismenosti među mladima, odlučili smo unaprijediti program edukacije na temelju rezultata evaluacije. Također, dodali smo elemente koji su nedostajali i kroz suradnju s novim partnerima organizirali edukaciju ReLit 2024.

broken image

Cilj je edukacije unaprijediti kvalitetu rada s mladima u multireligijskom okružju. Edukacija ReLit time postaje dio našeg kontinuiranog napora u promicanju građanske kompetencije s naglaskom na vještine međureligijskog i međukulturalnog dijaloga. Te vještine postale su neizostavne za suživot unutar pluralističkih europskih društava. Pripremni susret s partnerima održan je 7. i 8. rujna 2024. u Velom Ižu, gdje su dogovoreni praktični detalji oko pripreme i posebnih potreba sudionika, putovanja, osiguranja, programa edukacije i diseminacije rezultata.

broken image

Provedba edukacije doprinijet će unaprjeđenju kvalitete rada s mladima partnerskih organizacija unaprjeđujući religijsku pismenost osoba koje rade s mladima; omogućujući korištenje neformalnih alata i metoda za promicanje religijske pismenosti i međureligijskog dijaloga; te pružajući priliku za razmjenu iskustava partnerskih organizacija u afirmaciji religijskog pluralizma među mladima. Sudionici će steći osnovna znanja o temeljnim uvjerenjima i praksama velikih svjetskih religija te unaprjediti vještine međureligijskog dijaloga.

broken image

Ovaj članak nastao je u okviru provedbe aktivnosti pod nazivom ReLit 2024: Religious Literacy for Youth Workers koja je sufinancirana sredstvima programa Erasmus+ Europske unije. Članak odražava isključivo stajalište Udruge Prizma i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.