Return to site

Volontiraj na koncertnom programu Urbofon Live

Prijavi se i pomozi nam razvijati nezavisnu glazbenu scenu u Zadru!

October 7, 2024

Urbofon Live je zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu.

Cjelogodišnji koncertni program Urbofon Live provodi se tijekom cijele godine. Do listopada ove godine je održano ukupno 15 koncerta u Zadru na kojima je nastupilo preko 20 bendova iz cijele Hrvatske, a do kraja godine planirano je održati još dva koncerta.

Ako želiš sudjelovati u razvoju i provedbi cjelogodišnjeg koncertnog programa i pri tome razvijati kompetencije iz područja kulturnih i kreativnih industrija te steći nova poznanstva, umrežiti se sa glazbenicima, producentima, tehničarima i glavnim akterima koji su uključeni u proces produkcije glazbenog događaja prijavi se za jednu od volonterskih pozicija.

Tražimo volontere_ke za dugoročni oblik volontiranja u sljedećim područjima:

  • Koncertna fotografija
  • Koncertna organizacija
  • Glazbeno novinarstvo
  • Glazbena produkcija

Ako si zainteresiran_a za volontiranje ispuni prijavnicu.

 

 

Svim zainteresiranima ćemo se javiti sa više informacija i dogovoriti sastanak sa koordinatorom volontera na kojemu ćemo detaljnije dogovoriti obaveze i prava volontera.

S volonterom_kom će biti potpisan Ugovor o volontiranju, te po završetku volontiranja ćemo dodijeliti Potvrdu o volontiranju i/ili Volontersku knjižicu te Potvrdu o stečenim kompetencijama.

O programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja, pilot projekta AJMO!, Zadarske županije, Grada Zadra, Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

'AJMO!' je pilot projekt, rezultat višemjesečne suradnje i planiranja Ureda za izvoz glazbe Hrvatska s Ministarstvom kulture i medija RH koje i financira natječaj. Cilj projekta je poticanje koncertne aktivnosti u manjim sredinama i podršku domaćim glazbenicima i organizatorima u njihovom radu.

 

Sufinancira

Suradnja

Podrška

Medijska podrška

Zanima te tko i kada će nastupiti u Zadru u okviru cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live? Prijavi se na newsletter i dobiti ćeš informaciju o održavanju koncerta direktno u sandučić elektronske pošte najkasnije 10 dana prije održavanja koncerta.